Oogdouches

Oogdouches zijn erg belangrijk voor de veiligheid van medewerkers op locaties waar met agressieve, bijtende of brandbare stoffen of dampen wordt gewerkt. Oogdouches zijn zelfs wettelijk verplicht door de Arbeidsomstandighedenwet (arbo) en Publicatiereeks Gevaarlijke Stoffen (PGS). De Milieu Concurrent verkoopt zowel handbediende als automatische oogdouches van kunststof en metaal. Daarnaast vindt u diverse oogdouche accessoires in ons assortiment, zoals een oogdouche kap. Onze ‘oogdouche hendel staand’maakt het mogelijk om de oogdouche door middel van de vloermontageplaat op de grond te bevestigen waar u dat wenst.

Door uw oogdouche aan te schaffen bij de Milieu Concurrent ervaart u de volgende voordelen:

PSG 15 advies van onze professionals
Leverbaar in pakket mogelijk met nooddouches
Scherpe prijzen

Show Filters

Toont alle 7 resultaten

Show Filters

Toont alle 7 resultaten

Zichtbaar en toegankelijk

Een snelle reactie is nodig wanneer u of een van uw medewerkers in contact is gekomen met een chemisch product in de ogen of het gezicht. Voor een optimale veiligheid raden we aan om veiligheidsmateriaal, zoals nooddouches, oogdouches en EHBO-materiaal overal te plaatsen waar een gevaarlijke situatie kan ontstaan. Zo blijven de gevolgen vaak beperkt.

Regelgeving omtrent oogdouches

De wet heeft een aantal regels mee gegeven bij het plaatsen en het gebruiken van de oogdouches, namelijk:

  • De oogdouche moet binnen 10 seconden beschikbaar zijn
  • Als u met zuren werkt moet de oogdouche binnen 6 seconden beschikbaar zijn
  • De aanbevolen spoeltijd is 15 minuten
  • Het is raadzaam om de oogdouches wekelijks te controleren

Watertemperatuur

De watertemperatuur voor oogdouches ligt idealiter tussen de 20 en de 30 graden Celsius. Het water moet minimaal 15 graden Celsius zijn en mag niet boven de 35 graden Celsius zijn.

Overige artikelen bij de Milieu Concurrent

Naast oogdouches en nooddouches vindt u op milieuconcurrent.nl onder andere de volgende artikelen:

Advies van onze professionals

Heeft u vragen over oogdouches? Of veiligheid op de werkvloer? De professionals van De Milieu Concurrent helpen en adviseren u graag. Neem contact met ons op door te bellen naar 035 533 7830 of stuur een e-mail naar info@milieuconcurrent.nl