Gasflessenopslag

Uw gasflessen veilig opslaan doet u met gasboxen van De Milieu Concurrent. Ons assortiment voor gasflessenopslag biedt een oplossing voor vrijwel alle vraagstukken rond het veilig opbergen van gasflessen. Bij ons vindt u gasboxen met een capaciteit van 16 tot 104 glasflessen, 90 minuten brandwerende gashokken voor 9 tot 96 cilinderflessen en (mobiele) gasdepots voor gasflessen van 11 kilogram.

Bestel een gasbox of gasdepot bij De Milieu Concurrent en profiteer van onze voordelen:

 • Gasboxen conform de PGS 15 richtlijnen
 • Ook mobiele gasdepots beschikbaar
 • Gasflessenopslag vanaf € 446,-
 • Vrijblijvend praktijkgericht advies

ekijk de productinformatie en de richtlijnen voor technische informatie en toepassingen. Voor praktijkgerichte adviezen belt u naar 035 533 78 30 of stuurt u een e-mail naar info@milieuconcurrent.nl.

Show Filters

Toont alle 18 resultaten

Show Filters

Toont alle 18 resultaten

Veilige opslag van gasflessen

Bij De Milieu Concurrent bieden we uiteenlopende oplossingen voor de opslag van uw gasflessen. U heeft de keuze uit opties zoals een PGS 15-gecertificeerde gasflessenkast of een compact gasdepot, voor gegarandeerd veilige opslag. Volgens de richtlijnen van PGS 15 worden gedetailleerde instructies gegeven over hoe gasflessen en gascilinders correct opgeslagen dienen te worden, inclusief de vereisten waaraan gasflessenbergingen moeten voldoen. Zo waarborgt u de veiligheid bij het opslaan van uw gasflessen.

Gasbox van gaas

Onze gasboxen zijn vervaardigd uit vuurverzinkt draadgaas en voorzien van een dak, beschikbaar in diverse afmetingen. Deze zijn speciaal ontworpen voor de veilige opslag van gasflessen mits wordt voldaan aan de gestelde afstandeisen.

Brandwerende gasbox – 90 minuten

Onze competitief geprijsde, brandwerende gasboxen van Duitse topkwaliteit zijn beschikbaar in meerdere maten. Ze zijn uitstekend geventileerd dankzij de draadgaas deuren, wat essentieel is voor veiligheid.

Compacte gasdepots

Deze kleine gasdepots zijn ideaal voor het opbergen van 11 kilogram gasflessen en gemaakt van verzinkt en gelakt staal. U kunt kiezen tussen modellen met dichte of geperforeerde deuren. We bieden ook mobiele gasdepots aan, perfect voor transportdoeleinden.

Brandveilige gasflesopslag

Als expert in brandveilige gasflesopslag conform PGS 15, garanderen onze brandwerende gasflessenkasten dat ze voldoen aan strikte brandnormen. Deze zijn getest en goedgekeurd op brandwerendheid, wat zorgt voor veilige opslag conform veiligheidsrichtlijnen. Ons assortiment bevat diverse modellen van 90 minuten brandwerende gasflesbergingen met gaasdeuren voor ventilatie en drukontlasting, buiten het pand vrij te plaatsen zonder specifieke afstandsvereisten.

Aanschaf van gasbox of gasdepot

Onze gasflessenopslag is al beschikbaar vanaf € 446,-. Voeg de geschikte gasbox of gasdepot toe aan uw winkelwagen en bekijk direct de verwachte leverdatum en transportkosten. Voor vragen over de specificaties of advies op maat over gasflessenopslag, kunt u ons bereiken op 035 533 78 30 of via info@milieuconcurrent.

Betaling gasflessenopslag

U betaalt pas na de levering van uw gasbox, gasfleskast of brandwerende gasflesberging. U ontvangt van ons bijgevoegd een factuur met de betalingscondities.

Andere artikelen

Neem ook is een kijkje bij onze andere artikelen:

Opslag gasflessen: waar moet u op letten?

Bij de opslag van gasflessen is het van belang dat u zich aan een aantal veiligheidsvoorschriften houdt. De constructie van gasfleskasten, gasboxen en gasflesbergingen sluiten hierop aan. Bij het inrichten van uw gasfles opslaggelegenheid dient u ook rekening te houden met de volgende zaken:

 • Opslaglocatie van de gasflessen
 • Waterpas positioneren van de gasflessen
 • Brandwerendheid van het gebouw als de gasopslag binnen plaats vindt
 • Goede luchttoevoer en ventilatie

Hulp nodig bij aanschaf gasflessenopslag?

Veel bedrijven werken op dagelijkse basis met gasflessen. Van horecagelegenheden en laboratoria tot werkplaatsen waar gelast wordt zijn gasflessen aanwezig. Bij het veilig hanteren van gasflessen komen een aantal voorschriften en richtlijnen kijken. En dat is niet zonder reden, want verkeerd omgaan met gasflessen kan destructieve gevolgen hebben. Bent u op de hoogte van welke regels gelden voor het werken met gassen? Weet u hoe u gasflessen het beste kunt vervoeren? En hoe zit het met het veilig opslaan van gasflessen? Op al deze vragen geeft de PGS-15 richtlijn antwoord.

Onze specialisten helpen u graag om uw gasflessen op de juiste manier op te slaan. Op werkdagen zijn we bereikbaar tijdens onderstaande tijden op het telefoonnummer 035 533 78 30 en per mail via info@milieuconcurrent.

Waar moet u rekening mee houden bij gasflessenopslag?

Wanneer u opslag voor gasflessen nodig heeft, zijn er enkele cruciale aspecten die u absoluut moet weten om veiligheid en naleving van de regelgeving te garanderen:

 1. Naleving van veiligheidsnormen: het is essentieel dat uw gasflessenopslag voldoet aan de geldende veiligheidsnormen, zoals de PGS 15-richtlijnen in Nederland. Deze normen specificeren hoe gasflessen veilig opgeslagen moeten worden om risico’s zoals lekkages, explosies of brand te minimaliseren.
 2. Adequate ventilatie: zorg ervoor dat de opslagruimte goed geventileerd is. Adequate ventilatie helpt bij het voorkomen van gasophoping, wat er vervolgens weer bijdraagt aan het verminderen van explosiegevaar en gezondheidsrisico’s.
 3. Juiste materiaalkeuze: kies voor opslagmaterialen die ontbrandbaar zijn en goed bestand tegen weersinvloeden.
 4. Veilige plaatsing en toegankelijkheid: de opslag moet op een veilige, goed toegankelijke plaats buiten staan en verwijderd van drukke werkgebieden of vluchtroutes. Zorg ook voor duidelijke signalering en toegangsbeperkingen.
 5. Regelmatige inspecties en onderhoud: controleer de opslag regelmatig op eventuele beschadigingen of slijtage. Onderhoud is noodzakelijk om de integriteit en veiligheid van de opslag te waarborgen.
 6. Training en bewustzijn: zorg dat medewerkers die met gasflessen werken, goed getraind zijn en zich bewust zijn van de risico’s en de juiste veiligheidsprocedures.
 7. Noodprocedures: het is van belang om duidelijke noodprocedures te hebben voor het geval er iets misgaat. Dit omvat evacuatieplannen, kennis van EHBO-procedures en het juiste gebruik van blusmiddelen.
 8. Correct labelen en documenteren: zorg dat alle gasflessen correct gelabeld zijn en houd een nauwkeurige administratie bij van de opgeslagen gassen, inclusief materiaalveiligheidsbladen.
 9. Capaciteitsbeheer: overlaad uw opslag niet en zorg dat de flessen goed vast kunnen staan. Houd rekening met de maximale capaciteitslimieten om overvolle en onveilige situaties te voorkomen.

Openingstijden klantenservice

Maandag08:00 – 17:00 uur
Dinsdag08:00 – 17:00 uur
Woensdag08:00 – 17:00 uur
Donderdag08:00 – 17:00 uur
Vrijdag08:00 – 17:00 uur
ZaterdagGesloten
ZondagGesloten