Kunststof lekbak

Een kunststof lekbak is gemaakt van polyethyleen of polypropyleen en is daardoor erg licht van gewicht. Een lekbak gemaakt van kunststof is zeer geschikt voor het opvangen en opslaan van bijtende stoffen zoals chloor, ammoniak en accuzuur. Met een lekbak weet u zeker dat uw vloer schoon blijft en er geen gevaarlijke of etsende stoffen lekken. Doordat we bij de Milieu Concurrent diverse soorten kunststof lekbakken aanbieden, vindt u er altijd een die geschikt is voor in uw magazijn of bedrijf. Al onze lekbakken voldoen aan de PGS-15 richtlijnen.

Show Filters

Toont alle 19 resultaten

Show Filters

Toont alle 19 resultaten

Uit welke soorten kunststof lekbakken kan ik kiezen?

Kunststof opvangbakken vormen een essentieel onderdeel voor bedrijven die werken met vloeistoffen die potentieel schadelijk kunnen zijn voor de omgeving. Bij de Milieu Concurrent vindt u een breed scala aan kunststof lekbakken die variëren in grootte, vorm en opslagcapaciteit, waaronder speciale bakken voor IBC-containers en opvangplateaus met en zonder rooster, variërend van een capaciteit van 60 liter tot ruimte voor twee 1000-liter vaten.

Kunststof lekbak op maat

Maatwerk in kunststof lekbakken is ook mogelijk. Mocht u een specifieke maatvoering nodig hebben die niet standaard aangeboden wordt, dan staan onze specialisten klaar om een lekbak naar uw specificaties te vervaardigen.

Neem contact op via:

035 – 533 78 30

info@milieuconcurrent.nl

Opvangbakken van polyethyleen

De lekbakken zijn vervaardigd uit hoogwaardig, ISO-gecertificeerd polyethyleen, bekend om zijn chemische en weersbestendigheid, waardoor ze uitstekend buiten kunnen worden gebruikt mits ze onder een afdak geplaatst worden om waterophoping te voorkomen. De duurzaamheid van polyethyleen zorgt ervoor dat de opvangbakken niet snel beschadigen, wat bijdraagt aan een lange levensduur.

Waarom kunststof?

Kunststof lekbakken bieden meerdere voordelen, zoals:

  • Chemische Resistentie: Ze zijn bestand tegen een breed scala aan chemische vloeistoffen, inclusief bijtende stoffen als chloor, ammoniak en accuzuur, wat ze een populaire keuze maakt in de industriële sector om milieuschade te voorkomen.
  • Onderhoudsgemak: Na een lekkage zijn ze eenvoudig te reinigen, aangezien polyethyleen niet roest of rot. Dit bespaart kosten en inspanning, aangezien ze snel weer inzetbaar zijn.
  • Flexibiliteit: Door de variatie in maten en vormen zijn ze aanpasbaar aan vrijwel elke opslagbehoefte, inclusief op maat gemaakte oplossingen.
  • Lichtgewicht en Handzaam: Ze wegen minder dan hun stalen tegenhangers en zijn daardoor makkelijker te verplaatsen, wat de logistiek bij het inrichten van een opslagruimte of werkplaats vereenvoudigt.

Deze combinatie van eigenschappen maakt kunststof lekbakken een uiterst praktische en veilige keuze voor de opslag en hantering van gevaarlijke stoffen.

Kunststof lekbakken met rooster

Kunststof lekbakken met rooster vormen een speciale categorie binnen het assortiment van lekbakken. Het rooster, vaak uitneembaar, is een functionele toevoeging die het mogelijk maakt om gemorste vloeistoffen gescheiden te houden van de opgeslagen items. Dit is vooral handig bij het opslaan van vaten of containers met vloeistoffen; het rooster draagt de containers terwijl eventuele lekkages veilig worden opgevangen in de lekbak eronder. De roosters zijn doorgaans vervaardigd van hetzelfde duurzame polyethyleen, wat zorgt voor een uniforme weerstand tegen chemische stoffen en corrosie.

De aanwezigheid van een rooster verbetert ook de veiligheid en het gebruiksgemak; medewerkers kunnen lekkende vaten snel identificeren en aanpakken zonder dat de hele lekbak geleegd hoeft te worden. Bovendien faciliteren deze roosters een eenvoudige reiniging en onderhoud. Na een lekkage kan het rooster eenvoudig verwijderd worden om de opvangbak te legen en te reinigen, wat de bedrijfscontinuïteit ten goede komt. De combinatie van functionaliteit, duurzaamheid en gebruiksgemak maakt de kunststof lekbakken met rooster een waardevolle aanvulling voor elke omgeving waar vloeistoffen worden gehanteerd.

Niet geschikt voor brandbare stoffen

Bij een brand smelten kunststof materialen zoals lekbakken en verpakkingen, wat resulteert in een plas gesmolten materiaal. Plaats daarom geen brandbare stoffen boven een kunststof lekbak te plaatsen. Kunststof is bij uitstek geschikt voor het opvangen van niet-brandbare stoffen, die vaak bijtend zijn. Voor brandbare stoffen is het noodzakelijk om een stalen lekbak te gebruiken.

Andere artikelen bij De Milieu Concurrent

We voorzien u graag van nóg meer artikelen om een veilige werkomgeving te creëren en prettig te werken.

Neem contact op met De Milieu Concurrent

Meer weten over onze kunststof lekbakken of een van onze andere artikelen? Onze specialisten helpen u graag verder. Neem telefonisch of via mail contact met ons op.