Lekbak met rooster

Heeft u behoefte aan een veilige en efficiënte opslagoplossing voor uw vloeistoffen? Bij De Milieu Concurrent bent u aan het juiste adres voor een veelzijdige lekbak met rooster. Onze lekbakken variëren van modellen voor kleine verpakkingen tot lekbakken voor 200 liter vaten en IBC-opslagtanks. Maar daar houdt het niet op, we bieden ook mobiele lekbakken en lekbak vloerelementen aan.

Lekbakken met rooster

  • Al vanaf € 138,-
  • Voldoen aan de PGS 15-richtlijnen
  • Verschillende maten lekbakken beschikbaar
  • Voor de veiligheid

Weet u niet precies welke producten u nodig heeft? Vraag onze specialisten dan vrijblijvend naar een oplossing op maat. U kunt ons telefonisch bereiken via 035 – 533 78 30 of mailen naar info@milieuconcurrent.nl.

stapelbare gelakt stalen opvangbak met rooster
Show Filters

Resultaat 1–30 van de 53 resultaten wordt getoond

Show Filters

Resultaat 1–30 van de 53 resultaten wordt getoond

Hoe kiest u een lekbak met rooster?

Het kiezen van de juiste lekbak met rooster kan een uitdaging zijn. Er zijn zo veel verschillende opties en factoren waar u rekening mee moet houden. We lichten de belangrijke aspecten uit waar u op moet letten bij de aankoop van een lekbak met rooster.

Materiaal en levensduur

Het allereerste aspect dat u in overweging moet nemen, is het materiaal waaruit de opvangbak of lekbak met rooster is vervaardigd. De keuze van het materiaal beïnvloedt de levensduur en functionaliteit van uw lekbak met rooster. Als u de bak wilt gebruiken voor corrosieve chemicaliën, is een kunststof lekbak met rooster nodig vanwege de weerstand tegen corrosie. Slaat u brandbare stoffen op dan heeft een stalen lekbak met rooster de voorkeur, omdat dit materiaal bestand is tegen zeer hoge temperaturen (tot 1.500 graden Celsius) en daardoor minder snel smelt.

Grootte en capaciteit van lekbak met rooster

U wilt calamiteiten voorkomen. Daarom is het van belang om ervoor te zorgen dat de inhoud van uw lekbakken minstens 110% van de inhoud van uw grootste IBC-opslagcontainer of verpakking is. Zo hebt u altijd voldoende opvangcapaciteit om risico’s op weglekken te minimaliseren. De grootte en capaciteit van de lekbak hangt sterk af van het beoogde gebruik. Heeft u een lekbak nodig voor een klein olievat in uw garage, dan is een kleinere lekbak waarschijnlijk voldoende. Maar als u de lekbak wilt gebruiken in een industriële omgeving waar grotere volumes vloeistoffen worden opgeslagen, moet u mogelijk voor een grotere lekbak met een hogere capaciteit gaan. Zorg ervoor dat de lekbak voldoende capaciteit heeft om het maximale volume vloeistof dat kan lekken op te vangen.

Prijs en kwaliteit

Het is ook belangrijk om rekening te houden met de prijs-kwaliteitverhouding. Ook voor lekbakken geldt, goedkoop is duurkoop. U wilt niet besparen op iets dat essentieel is voor de veiligheid op uw werkplek of in uw garage. Het is de moeite waard om te investeren in een hoge kwaliteit lekbak met rooster, want dit geeft gemoedsrust dat eventuele lekkages veilig worden opgevangen.

Maatwerk lekbakken met rooster

Wij begrijpen dat elke situatie uniek is. Daarom bieden we ook maatwerk oplossingen aan. Onze specialisten ontwerpen opvangbakken op maat, compleet met roosters, afvoeren en kranen, volgens uw specifieke behoeften. Of u nu een stalen of kunststof opvangbak wenst, wij zorgen ervoor.

Tevens letten we erop dat onze lekbakken bestand zijn tegen de stoffen die u opslaat. Zo adviseren wij kunststof lekbakken voor bijtende en corrosieve stoffen, om te garanderen dat de opvangbakken niet aangetast worden door eventueel gelekte vloeistoffen. Dit beschermt u tegen onvoorziene problemen zoals zuurcorrosie.

Bekijk alle lekbakken.

Advies en bestellen

Gaat uw voorkeur uit naar een oplossing die zowel betrouwbaar als milieuvriendelijk is? Vertrouw op de expertise van De Milieu Concurrent. Onze producten voldoen niet alleen aan uw behoeften, maar helpen ook om ons milieu te beschermen. Bestel vandaag nog uw lekbak met rooster.

Heeft u advies nodig? Neem contact op via 035 – 533 78 30 of info@milieuconcurrent.nl.