Absorptiemiddelen

Het complete assortiment absorberende producten biedt u in het geval van een calamiteit met gevaarlijke stoffen altijd een passende oplossing. Zie Productinfo en Richtlijnen voor meer informatie en de toepassingen. Voor praktijkgerichte adviezen bel 035-533 78 30.

Show Filters

Toont alle 17 resultaten

Show Filters

Toont alle 17 resultaten

Absorberende producten voor alle vloeistoffen

Absorptiematten en absorberende doeken gebruikt u bij lekkage ongevallen. Deze wilt u altijd bij de hand hebben wanneer u met schadelijke stoffen werkt, omdat u snel moet kunnen reageren om de verdere verspreiding tegen te gaan. Naast een noodhulpmiddel zijn de absorptiemiddelen ook zeer geschikt om preventief gebruikt te worden. Zo zou u universele absorptiemiddelen kunnen inzetten bij machines waar gemakkelijk chemicaliën zoals olie of benzine uit kunnen lekken. De absorberende rollen en absorberende matten kunt u eveneens als preventiemateriaal gebruiken, bijvoorbeeld door een mat in de werkplaats te plaatsen om vloeistoffen bij overstroming op te vangen.

Olie absorberende doeken

Ons assortiment olie absorberende doeken is ontworpen voor de absorptie van olie, vetten, benzine en aanverwante chemicaliën. Voorkom milieuverontreiniging door olie met snel absorberende doeken. Door de doeken binnen handbereik te houden in uw werkplek voorkomt u dat olielekkages in de bodem of de riolering terecht komen. Met deze olie absorberende doeken kunt u zelfs olie opnemen op plaatsen waar water aanwezig is, omdat ze geen water opnemen, maar alleen olieachtige en vettige substanties. Bij De Milieu Concurrent heeft u keuze uit verschillende kwaliteiten en diktes olie absorberende doeken. Bovendien levert het lage gewicht van de olie absorptie doeken in combinatie met hoge absorptievermogen u uiteindelijk lage afvalverwerkingskosten op.

Spill kit

Hoe strikt u opslagcontainers en vaten ook bewaakt, er kan helaas toch weleens iets misgaan waarbij lekkage ontstaat. Daarom wilt u te allen tijde een spill kit bij de hand hebben. Bij De Milieu Concurrent vindt u een compleet assortiment spill kits, zowel voor olie en chemicaliën, als voor universele doeleinden. Deze spill kit biedt u snelle oplossing voor situaties waarbij u het risico loopt dat gelekte gevaarlijke stoffen weglopen en in het milieu dreigen te belanden. Een spill kit bevat absorptiemiddelen waarmee u verdere verspreiding en milieuvervuiling kunt voorkomen.

Voorkom chemicaliën lekkages

Naast de spill kit en de absorberende matten en doeken voor universele chemicaliën absorptie, bieden we bij De Milieu Concurrent ook middelen aan om lekkages tegen te gaan. Met behulp van een vatenlediger kunt u bijvoorbeeld vaten gecontroleerd en volledig leeg laten lopen. Doordat er geen restanten achterblijven in het vat heeft u minder last van uitdamping en ontstaat tijdens het uitspoelen minder vervuiling. Bovendien kunt u de restanten op deze manier verzamelen voor hergebruik.

Een andere oplossing zijn de overmaatse vaten. Dit zijn grote kunststof vaten met een afsluitende deksel waarin u een lekkend vat kunt plaatsen. Lekkende vaten kunnen namelijk voor grote calamiteiten zorgen als het lek niet op tijd wordt opgevangen. Door het lekkende vat in een overmaats vat van kunststof op te bergen krijgt u een potentieel gevaar snel onder controle. Overmaatse vaten zijn beschikbaar voor zowel 60 liter als 200 liter vaten.

Absorptiemiddelen kopen

Bij De Milieu Concurrent kunt u allerlei pluisarme doeken en absorptiemiddelen kopen:

  • Universele absorptiedoeken (basic, standaard, chemie)
  • Absorptie rollen (olie, universeel chemie,
  • Absorptie matten (normale en driedubbele dikte)

Wilt u absorptiemiddelen kopen, maar weet u niet welke u het beste kunt gebruiken? Neem contact op met onze experts voor advies. Zij geven u uitleg over de beste absorptiemiddelen voor uw productie en verwerkingsproces.