Olie Absorptie

De Milieu Concurrent biedt een speciaal assortiment aan olie absorberende doeken. Deze doeken zijn ontworpen om olie, benzine, vetten en aanverwante chemicaliën op te nemen. Voorkom schade aan de bodem en de riolering door olielekkages snel op te vangen met deze aborptiedoeken. Onze lichtgewicht doeken zijn ook geschikt voor het absorberen van olielekkage in natte omgevingen, omdat ze geen water absorberen. In onze webshop vindt u absorptiedoeken van verschillende kwaliteitssegmenten en diktes. Onze doeken zijn zeer absorptie-efficiënt en licht van gewicht, wat leidt tot lage afvalverwerkingskosten.

  • Voorkom olielekkages met absorptiedoeken
  • Olie absorberende doeken verkrijgbaar vanaf €19,-
  • Betaal na levering
Show Filters

Toont alle 6 resultaten

Show Filters

Toont alle 6 resultaten

Soorten olie absorberende doeken

Binnen het assortiment absorberende doeken bestaan verschillende kwaliteitssegmenten: Basic, Standaard en Dubbel Dik. Het verschil tussen deze kwaliteitssegmenten zit in de structuur van de doeken. Hoe hoger het kwaliteitssegment, hoe steviger de doek en des te groter het absorptievermogen. De sterkere absorptiedoeken nemen de gelekte olie beter op en houden het ook beter vast. De kans dat er een laagje olie achterblijft is bij Dubbel Dik materiaal zeer klein tot nihil.

Naast ons assortiment voor olie opname vindt u bij ons ook andere absorptiemiddelen zoals universele doeken, overmaatse vaten en spillkits.

Waar zijn onze absorberende doeken van gemaakt?

De olie absorberende doeken zijn gemaakt van hoogwaardig polypropyleen, hebben een hoge scheurvastheid, zijn zacht en pluisvrij. Polypropyleen of polypropeen is een redelijk stijf materiaal, dat goed bestand is tegen chemische zuren en een hoge temperatuurbestendigheid heeft. Dit maakt de doeken geschikt voor het opnemen van vervuilende oliën. Door de extra zachte laag aan de zijden voelen de doeken niet stijf aan.

Dubbeldikke olie absorberende doek

Hoe gebruik ik olie absorptiedoeken?

Het gebruik van een olie absorberende doek is eenvoudig:

  1. Leg de absorptiedoek op de plek waar de olielekkage zich bevindt. Zorg er daarbij voor dat de doek groot genoeg is om de gehele lekkage te bedekken en op te vangen.
  2. Druk de doek voorzichtig aan op de gelekte olie. Hierdoor zal de doek de olie efficiënter opnemen.
  3. Wacht terwijl de olie zijn werk doet. De doek absorbeert de olie en houdt het vast.
  4. Wanneer de doek zich volgezogen heeft, vouwt u deze dubbel zodat de olie niet meer uit de doek kan lekken. Voorkom druk zetten tijdens het vouwen, zodat alle olie in de doek blijft zitten.
  5. Verwijder de volle absorberende doek. Vervang deze door een nieuwe doek als er nog olie ligt dat moet worden opgenomen.
  6. Plaats de gebruikte doek in een afgesloten container of andere geschikte manier van afvalverwerking.

Houd er rekening mee dat de absorptiecapaciteit van de doeken afhankelijk is van de kwaliteit en dikte. Eventueel kan het gebruik van meerdere doeken nodig zijn om de lekkage volledig op te nemen.

Kan ik een olie absorberende doek hergebruiken?

Het is mogelijk om absorberende doeken te hergebruiken. Dit is echter wel afhankelijk van de hoeveelheid opgenomen olie en de staat van de doek na het opnemen. In veel gevallen raden we het af om absorptiedoeken te hergebruiken, omdat de olie die zij hebben opgenomen vaak te giftig of te verontreinigd is om opnieuw te gebruiken. De doek moet dan na gebruik direct worden weggegooid in daarvoor bedoelde chemisch afvalopslag. Hergebruik kan leiden tot verontreiniging van grondwater, vervuiling van oppervlaktewateren en schade aan het milieu.

In sommige gevallen kunt u een absorptiedoek opnieuw gebruiken, bijvoorbeeld als de doek alleen waterige olie of ‘schone’ olie heeft opgenomen. Om de doek te kunnen hergebruiken moet deze eerst grondig worden schoongemaakt. Dit proces is arbeidsintensief en kostbaar, dus is het meestal niet rendabel om absorptiedoeken te hergebruiken.

Het is van belang om te onthouden dat de juiste afvalverwerking van gebruikte olie opnemende doeken essentieel is om milieuschade te voorkomen. Lees meer over de PGS 15 richtlijn met betrekking tot gevaarlijke stoffen opslaan.

Contact met Milieu Concurrent

Heeft u vragen over onze olie absorberende doeken? We helpen u graag. Neem contact op door te bellen naar 035 – 533 78 30 of te mailen naar info@milieuconcurrent.nl.