Spill kit

Het complete assortiment spill kits biedt u altijd een snelle en passende oplossing wanneer gevaarlijke stoffen door lekkages of overstromingen dreigen weg te lopen in het milieu.

Lees meer

Show Filters

Toont alle 5 resultaten

Show Filters

Toont alle 5 resultaten

Spill kits voor alle soorten gevaarlijke stoffen

We leggen u graag meer uit over het belang en gebruik van spill kits. Daarom gaan we in op hun functies en voordelen, en waarom het van essentieel is om een effectieve oplossing te hebben voor lekkages van gevaarlijke stoffen.

Wat zijn spill kits?

Spill kits, ook wel bekend als morssets of lekkagekits, zijn speciaal samengestelde sets van materialen en hulpmiddelen die u gebruikt om snel en efficiënt te reageren op lekkages van gevaarlijke stoffen. Deze kits bevatten diverse absorptiematerialen, barrières en persoonlijke beschermingsmiddelen om de verspreiding van gelekte stoffen te voorkomen, de schadelijke effecten ervan te minimaliseren en de veiligheid van uzelf en uw personeel te waarborgen. De spill kit is dus een interventiemiddel voor bij lekkages.

Veilig werken met gevaarlijke stoffen begint bij de juiste opslag. Dat kunt u doen door PGS 15 opslagkluizen te gebruiken, maar ook met lekbakken.

Waarom een spill kit onmisbaar is bij calamiteiten en lekkages

1. Spill kit voor snelle respons

Spill kits maken het mogelijk om snel te reageren op lekkages. In het geval van onverwachts morsen of lekkage, kunnen deze kits snel gebruikt worden als ze binnen handbereik zijn, waardoor u kostbare tijd bespaart bij het opruimen van de lekkage. Daarmee voorkomt u ook verdere verspreiding.

2. Veiligheid voor personen

De veiligheid van uw personeel waarborgen moet altijd de hoogste prioriteit hebben. Spill kits spelen een essentiële rol bij het minimaliseren van blootstelling aan gevaarlijke stoffen door het verstrekken van persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals chemisch bestendige handschoenen, doeken en absorberende olieslangen. Dit helpt letsel en gezondheidsrisico’s te voorkomen.

3. Milieubescherming met spill kits

Als verantwoordelijke onderneming is het onze plicht om het milieu te beschermen. In spill kits vindt u speciaal ontworpen materialen om gelekte vloeistoffen efficiënt op te nemen en vast te houden, waardoor u verontreiniging van de bodem en waterwegen voorkomt. Door het gebruik van spill kits draagt u bij aan het behoud van het milieu en het voldoen aan wettelijke vereisten.

4. Veelzijdigheid

Spill kits zijn verkrijgbaar in verschillende maten en samenstellingen om aan specifieke behoeften te voldoen. Of u nu werkt in een productiefaciliteit, een opslagruimte of een andere omgeving waar gevaarlijke stoffen aanwezig zijn, er is een spill kit die geschikt is voor uw situatie. Bovendien geven we u graag advies over de juiste beschermingsmaatregelen, ook over werken met de PGS-15 richtlijn.