Betreedbare Brandwerende Kluis

Producten en gevaarlijke stoffen optimaal beschermen, zelfs tijdens een brand? Dat kan met een brandwerende kluis. De Milieuconcurrent biedt een ruim assortiment brandwerende kasten en kluizen, waaronder de 60 minuten Betreedbare Brandwerende Kluizen (BBK). Deze betreedbare kluizen zijn degelijk, solide en voldoen aan de PGS 15 en NEN 6069 normen. Bij onze brandwerende opslagkluizen is maatwerk de standaard en dat alles tegen uitstekende prijzen. Neem contact op voor een aanbieding op maat van de juiste kluis, passend bij uw logistieke wensen en het type gevaarlijke stof of product dat u opslaat.

  • Voor opslag van waardevolle producten
  • Gevaarlijke stoffen brandveilig opslaan
  • Geschikt voor binnen- en buitenopslag
  • Geleverd met Efectis certificaat
Show Filters

Enig resultaat

Show Filters

Enig resultaat

Wat is een brandwerende kluis?

Een brandwerende kluis beschermt uw opgeslagen producten tegen brand. De kleine kluisjes zijn bedoeld om documenten en kleine waardevolle spullen op te slaan. De betreedbare brandwerende kluizen van De Milieuconcurrent dienen een ander doel: het opslaan van uw gevaarlijke stoffen en brandbare producten. Door speciale eigenschappen houdt de brandwerende kast de producten tijdens een brand tot 60 minuten onder brandtemperatuur. De kluis werkt dus brandvertragend en helpt u om de veiligheid in uw bedrijf bij branden te waarborgen. Brandwerende kluizen houden de temperatuur binnenin dus aanzienlijk lager.

Hoe lang moet een kluis brandwerend zijn?

Volgens de NEN 6069 moet de deurconstructie van de brandwerende kluis bij vuurbelasting minimaal 60 minuten vlamdicht blijven. Tijdens dit tijdsbestek wordt de gemiddelde temperatuur binnenin de brandwerende kast niet hoger dan 140°C. In geval van brand sluiten de deuren van het brandcompartiment automatisch. Het sluiten van de brandwerende deuren kan op twee manieren plaatsvinden. De eerste optie is met behulp van kleefmagneten die op de brandmeldinstallatie aangesloten zijn. Een andere mogelijkheid is dat bij brand de smeltzekeringen van de zelfsluitende deuren smelten, waarna de enkele of dubbele deur door het contragewicht sluit.

De Milieuconcurrent werkt met brandwerende opslagsystemen op maat. Het is van belang om te weten dat deze betreedbare kluis brandwerend is tot 60 minuten en voldoet aan de normen.

Voorzieningen brandwerende kluizen

De brandwerende kluis voorzien we standaard van een geïntegreerde opvangbak met verzinkte roostervloer. Deze opvangbak voor gevaarlijke stoffen heeft een capaciteit van 210 liter. Daarnaast beschikt de brandkluis ook over zelfsluitende ventilatieroosters bij brand en een zelfsluitende enkele of dubbele deur. Aan deze standaard voorzieningen van brandwerende kluizen voegen we op verzoek extra uitbreidingsopties toe, waaronder verlichting, (explosieveilige) mechanisch ventilatie en verwarming, een schakelkast en een alarmsysteem met hoorbare en zichtbare signalen.

Bekijk ook de mogelijkheden van een brandwerende stellingcontainer.

Advies kluis kopen brandwerend en inbraakwerend

Wilt u brandwerende kasten of een (brand)veilige opslagkluis kopen? Wij geven u persoonlijk advies en werken een passende aanbieding uit voor de uitvoering van de betreedbare brandwerende kluis naar uw wensen. We houden ook rekening met de eisen van uw industrie. Bel met De Milieuconcurrent via 035-533 78 30.