Metalen en kunststof vatkranen

Bestel hier uw metalen en kunststof vatkranen voor verschillende doeleinden. Kunststof kranen zijn uitermate geschikt voor het uitschenken van liggende vaten met corrosieve stoffen als olie en smeermiddelen en vaten met corrosieve stoffen. Metalen kranen bieden weerstand tegen hoge druk en temperaturen en daarmee geschikt voor brandbare stoffen.

Show Filters

Toont alle 7 resultaten

Kunststof kranen

Kunststof vatkranen zijn een hulpmiddel voor bedrijven die werken met corrosieve vloeistoffen. Deze kranen zijn vervaardigd van hoogwaardig kunststof, waardoor ze bestand zijn tegen de agressieve en bijtende eigenschappen van diverse chemicaliën. Hun ontwerp zorgt ervoor dat ze gemakkelijk te bedienen zijn, wat bijdraagt aan een veilige en efficiënte werkomgeving. Het assortiment bestaat uit drie verschillende uitvoeringen voor verschillende olievaten, waardoor de kunststof kranen geschikt zijn voor vele industriële toepassingen. Ze zijn bijzonder geschikt voor het hanteren van gevaarlijke vloeistoffen, waaronder zuren en basen.

Kunststof biedt weerstand tegen corrosie

Een van de belangrijkste voordelen van kunststof vatkranen is hun weerstand tegen corrosie. In tegenstelling tot metalen kranen roesten of oxideren ze niet, wat van belang als u met bijtende stoffen werkt. Dit verlengt niet alleen de levensduur van de kraan, maar zorgt ook voor een veiligere werkomgeving en vermindert het risico op verontreiniging door de vloeistof. Daarnaast zijn kunststof vatkranen licht van gewicht, wat ze gemakkelijk te hanteren en te installeren maakt. Ze bieden een goede afdichting en controle over de stroom van de vloeistof, wat helpt bij het voorkomen van lekkage en morsen. Verder zijn deze kranen vaak kosteneffectief in aanschaf en onderhoud, wat ze een aantrekkelijke keuze maakt voor bedrijven die kosten willen besparen en waarde hechten aan kwaliteit en veiligheid.

Metalen vatkranen

Metalen vatkranen zijn ontworpen voor robuuste en langdurige prestaties, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor industriële omgevingen met specifieke eisen. Metalen kranen gebruikt u in sectoren waar stevigheid en bestendigheid tegen hoge druk en extreme temperaturen van belang zijn. Ze zijn ideaal voor het hanteren van niet-corrosieve vloeistoffen zoals olie, brandstof, bepaalde industriële oplosmiddelen en water. Ze zijn bestand tegen fysieke impact en slijtage, waardoor ze een lange levensduur hebben in veeleisende industriële omgevingen. Dit maakt ze een betrouwbare keuze voor toepassingen waar regelmatig gebruik en een lange levensduur vereist zijn.

Hoge druk en temperaturen

Hoewel metalen kranen niet bestand zijn tegen corrosie (zoals hun kunststof tegenhangers), zijn ze toch geschikt voor veel toepassingen. Metalen vatkranen zijn bestand tegen hoge druk, wat ze ideaal maakt voor gebruik in systemen waar de vloeistoffen onder druk staan. Hun stevigheid zorgt ervoor dat ze niet gemakkelijk vervormen of breken, zelfs niet onder zware omstandigheden. Een ander voordeel is de weerstand tegen hoge temperaturen. Metalen vatkranen kunt u veilig gebruiken in omgevingen waar de temperatuur varieert, zonder dat dit ten koste gaat van hun prestaties of veiligheid. Dit is een bijzonder belangrijke eigenschap voor industriële processen waar temperatuurbeheersing nodig is.

Advies voor uw situatie

De Milieu Concurrent staat voor veiligheid en kwaliteit. We leveren brandwerende opslagvoorzieningen dan ook conform de geldende richtlijnen (waaronder PGS 15) en beschikken over testcertificaten van geaccrediteerde testinstituten zoals het TNO. Dit biedt u als gebruiker zekerheid van kwaliteit, maar ook de zekerheid van veiligheid voor de handhaver. Heeft u vragen of wilt u advies over een product? Neem contact op via:

035 – 533 78 30

info@milieuconcurrent.nl

 

Meer artikelen bij de Milieu Concurrent

Bij de Milieu Concurrent kunt u niet alleen terecht voor lekbakken, maar ook voor bijvoorbeeld: