Olie lekbak

Om ervoor te zorgen dat chemische en brandbare vloeistoffen, zoals olie, brandstof en terpentine, uw vloer niet verontreinigen, de stoffen veilig worden opgeslagen en de veiligheid wordt gewaarborgd, gebruikt u een olie lekbak van De Milieu Concurrent. U vindt olie opvangbakken in verschillende formaten en met of zonder rooster in ons assortiment.

Olie lekbakken voor opslag

  • Al vanaf € 138,-
  • Voldoen aan de PGS 15-richtlijnen
  • Verschillende maten lekbakken beschikbaar
  • Voor de veiligheid

Weet u niet precies welke producten u nodig heeft? Vraag onze specialisten dan vrijblijvend naar een oplossing op maat. U kunt ons telefonisch bereiken via 035 – 533 78 30 of mailen naar info@milieuconcurrent.nl.

Show Filters

Toont alle 15 resultaten

Show Filters

Toont alle 15 resultaten

Waar moet een olie lekbak aan voldoen?

Het opslaan van oliën en andere chemische en brandbare stoffen is volgens de wet verplicht. Een olie opvangbak moet minimaal 10% groter zijn dan het opslagvat of -tank. Alle olie lekbakken van De Milieu Concurrent voldoen aan de wettelijke eisen voor het bewaren en opslaan van chemische stoffen.

Olie lekbakken: veiligheid en milieubescherming

Voorkomen is beter dan genezen. In het kader van milieubescherming en bedrijfsveiligheid is het van essentieel belang om voorbereid te zijn op onverwachte olielekkages. Een olie lekbak is een onmisbaar instrument in dit streven.

Wettelijke eisen en belang van olie lekbakken

Olie- en chemische lekkages kunnen verwoestende gevolgen hebben voor het milieu en de veiligheid op de werkplek. Volgens de wetgeving is het daarom verplicht om oliën en andere brandbare chemicaliën op te slaan in een lekbak die ten minste 10% groter is dan het opslagvat of de tank.

Bij De Milieu Concurrent begrijpen we het belang van naleving van deze voorschriften. Onze olie lekbakken voldoen niet alleen aan, maar overtreffen vaak de wettelijke eisen, waardoor u verzekerd bent van de hoogste mate van veiligheid en betrouwbaarheid.

Materialen en hun toepassingen

Stalen olie lekbak

Voor het opvangen van aardolie en andere brandbare chemicaliën zijn stalen lekbakken de ideale keuze. Ze zijn speciaal ontworpen om bestand te zijn tegen brandbare en chemische stoffen, zonder het risico van smelten of vervorming.

Kunststof lekbakken

Hoewel kunststof lekbakken minder geschikt zijn voor brandbare stoffen, hebben ze hun eigen set voordelen voor andere toepassingen, waaronder hun lichtgewicht en corrosiebestendigheid. Lekbakken van kunststof zijn bestand tegen bijtende stoffen zoals chloor, ammoniak en accuzuur en daardoor geschikt voor het opvangen en opslaan van deze stoffen.

Praktisch advies voor het gebruik van olie lekbakken

Hoe gebruik ik een olie opvangbak in mijn bedrijf?

Veel industriële bedrijven gebruiken de olie lekbak om olie- en brandstoflekkages op te vangen. Op die manier voorkomen ze dat deze lekkages schade veroorzaken aan de omgeving of gevaarlijke situaties veroorzaken. We geven u enkele adviezen over het plaatsen, legen en monitoren van de lekbak. Zo kunt u de olie lekbak effectief te gebruiken in uw werkomgeving:

  1. Plaatsing: Voor maximale effectiviteit moet de lekbak op een vlakke en stabiele ondergrond worden geplaatst. Dit verzekert dat er geen olie over de rand kan klotsen.
  2. Monitoring: Regelmatige inspectie van het vloeistofniveau in de olie opvangbak is cruciaal. Dit helpt bij het tijdig detecteren en aanpakken van eventuele lekkages.
  3. Legen: Wanneer de vloeistof zich ophoopt in de lekbak, moet deze correct en volgens de vereiste procedures worden geleegd.

Optimalisatie van de werkplek

De correcte toepassing van olie opvangbakken speelt een belangrijke rol in het waarborgen van de veiligheid op de werkplek en het beschermen van het milieu. Het is echter slechts één onderdeel van een uitgebreid systeem dat in elk industrieel bedrijf aanwezig moet zijn. Door regelmatige trainingen te geven over de juiste opslagprocedures en het juiste gebruik van apparatuur, zorgen bedrijven voor een bewuste en verantwoordelijke benadering van hun werkprocessen. Een veilige werkomgeving gaat hand in hand met efficiëntie, en het regelmatig evalueren en bijwerken van veiligheidsprotocollen draagt bij aan een continue verbetering van de algehele bedrijfsvoering.

Innovatie in milieubescherming

In een tijd waarin duurzaamheid en milieubescherming centraal staan, is het voor bedrijven essentieel om voorop te lopen in innovatie. Nieuwe technologieën en materialen worden voortdurend ontwikkeld om nog betere bescherming en efficiëntie te bieden. Of het nu gaat om biologisch afbreekbare materialen, geavanceerde sensorsystemen voor het detecteren van lekkages, of digitale oplossingen voor realtime monitoring, er zijn tal van mogelijkheden voor bedrijven om hun impact op het milieu te minimaliseren en tegelijkertijd hun operationele efficiëntie te maximaliseren. Bij De Milieu Concurrent streven we ernaar om altijd op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen, om onze klanten de beste oplossingen te bieden.

Voor welke producten kunt u nog meer terecht bij De Milieu Concurrent?

De Milieu Concurrent biedt naast olie opvangbakken nóg meer producten aan om uw werk zo veilig en prettig mogelijk te maken.

Heeft u nog vragen?

Heeft u vragen over onze olie lekbakken of een van onze andere producten? Neem dan contact met ons op via 035 – 533 78 30 of stuur een mail. We helpen u graag.