Nooddouches

Op plekken waar met gevaarlijke chemische stoffen gewerkt wordt, of waar de kans aanwezig is dat er kleding in brand raakt, zijn nooddouches onmisbaar. Een nooddouche kan letsel beperken en in sommige gevallen zelfs voorkomen. De Milieu Concurrent heeft een breed aanbod aan basis nooddouches, combinatie nooddouches, vorstvrije nooddouches en nooddouches toebehoren.

Waarom een nooddouche van De Milieu Concurrent? Bij ons profiteert u van onderstaande voordelen:
– Nooddouches van uitstekende kwaliteit
– Scherp geprijsd
– Betaling na levering
– Gratis PGS 15 advies

Show Filters

Toont alle 17 resultaten

Show Filters

Toont alle 17 resultaten

Wat is een nooddouche?

Als u met zuren en andere bijtende stoffen werkt dan weet u dat nooddouches en oogdouches veel betekenen als het gaat om de veiligheid en gezondheid van mensen. Bij contact met een gevaarlijke stof met de huid of ogen is goed spoelen noodzakelijk en nooddouches zijn daarvoor ontworpen. Bent u zich bewust van de risico’s die gevaarlijke stoffen opleveren op de werkvloer? Naast de blootstelling aan chemicaliën en gevaarlijke stoffen komt het ook regelmatig voor dat men te maken krijgt met extreme hitte. Ook bij verbranding kunt u een nooddouche inzetten. Een nooddouche kan een belangrijk onderdeel zijn van uw bedrijfsveiligheidsplan.

Hoe werkt een nooddouche?

Nooddouches beschikken over een enkelvoudige bediening. In het geval van de basis nooddouches is dit een RVS bedieningshandel, maar we leveren ook nooddouches die u met de voet kan bedienen via de voetplaat. De nooddouches zijn zo ontworpen dat u ze met één handeling kunt aanzetten, waarna het water blijft stromen. Daardoor houdt de getroffen persoon beide handen vrij om het aangedane gebied efficiënter te kunnen spoelen of om de ogen op te houden. Voor het werken in een omgeving met schadelijke stoffen zijn nooddouches van groot belang, vaak zijn ze zelfs een verplicht veiligheidsonderdeel. In noodsituaties met gevaarlijke stoffen of hitte zorgt een nooddouche voor uitstekende eerste hulp op binnen uw bedrijf.

Is een nooddouche verplicht?

Of een nooddouche verplicht is hangt uiteraard van uw specifieke bedrijfssituatie af. Maar wanneer u met gevaarlijke stoffen werkt dan kan een functionele nooddouche verplicht zijn. Zeker als het gaat om gevaarlijke stoffen in de volgende klassen: bijtende stoffen, (licht en zeer) ontvlambare stoffen en giftige stoffen. Daarbij is het van belang dat de nooddouche eenvoudig en snel te bereiken is en dat u de nooddouche aansluit op grote waterbron (zoals een tank) of de waterleiding.

De Milieu Concurrent biedt basis nooddouches, vorstvrije nooddouches en nooddouches toebehoren aan. Daarnaast hebben we ook een ruim assortiment oogdouches. U kunt ook kiezen voor een combinatie nooddouches zodat u een oog- en nooddouche ineen heeft.

Regels omtrent nooddouches

De nooddouches moeten aan een aantal eisen voldoen. Bij het plaatsen van nooddouches dient u aan de volgende zaken te denken:

  • De nooddouche moet binnen 10 seconden bereikbaar zijn
  • De bediening moet eenvoudig zijn
  • De nooddouches moeten aangesloten zijn op een waterleidingnet
  • De douches moeten een minimale capaciteit van 80 liter per minuut hebben

Overig assortiment

Bij de Milieuconcurrent kunt u onder andere ook terecht voor:

Advies van Milieu Concurrent

Wilt u meer informatie over een van onze nooddouches of heeft u een vraag over een van onze andere producten? Neem dan contact op met onze klantenservice. We zijn te bereiken via info@milieuconcurrent.nl en 035 533 7830.