PGS 15 Opslagkluizen

In ons ruime assortiment vindt u scherp geprijsde PGS 15 opslagcontainers en opslagkluizen speciaal ontworpen voor de opslag van gevaarlijke stoffen. Waarborg de veiligheid in uw werkomgeving door gevaarlijke stoffen veilig op te slaan met de hoogwaardige PGS 15 opslagkluizen en containers van De Milieu Concurrent. Onze opslagvoorzieningen bestel u online in de webwinkel of neem contact met ons op voor een maatwerk opslagvoorziening.

Onze PGS 15 opslagvoorzieningen zijn geschikt voor binnen- en buitenopslag. De producten zijn leverbaar met of zonder brandwerendheid. Bel 035 533 7830 voor praktijkgericht advies. Heeft u aanvullende transportmogelijkheden nodig dan hebben we ook kiepcontainers. voor u.

Show Filters

Resultaat 1–30 van de 37 resultaten wordt getoond

Show Filters

Resultaat 1–30 van de 37 resultaten wordt getoond

Wat is een PGS 15 opslagvoorziening?

De PGS 15 omschrijft een opslagvoorziening als een vaste ruimte bestemd voor de opslag van verpakte gevaarlijke stoffen en/of CMR stoffen. Daaraan voegt de PGS 15 richtlijn de voorwaarde toe dat de ruimte is uitgevoerd als een brandcompartiment volgens Besluit bouwwerken leefomgeving. Dat betekent dat de opslagvoorziening een weerstand tegen branddoorslag en brandoverslag moet hebben van 60 minuten indien opgesteld in het pand of binnen een straal van 10 meter rond het pand of de erfgrens. Buiten een straal van 10 meter van panden of de erfgrens vervalt de eis voor brandwerendheid.

Ons assortiment PGS 15 opslag

VATEN/VERF OPSLAGKAST

Onze vaten/verf opslagkast (VOK) is geheel conform PGS 15 en NEN 6069 geproduceerd. Deze opslagkast is 60 minuten brandwerend en wordt geleverd met Efectis certificaat. U kunt de VOK gebruiken voor inpandige opslag van 200 liter vaten, of voor kleinverpakkingen middels de optioneel te bestellen stelling, maar ook voor buitenopslag tegen het pand is deze opslag uitermate geschikt.

ROLLUIKKAST VOOR OPSLAG

In de rolluikkasten slaat u een beperkte voorraad jerrycans, 60 liter blikken en 200 liter verpakkingen op. Doordat ze compact zijn kunt u ze eenvoudig verplaatsen en ze zijn afsluitbaar met een aluminium rolluik. Ook onze rolluikkasten voldoen aan de PGS15 als u ze minstens 10 meter buiten het pand en 10 meter vanaf de erfgrens plaatst. Wanneer u de ondergrenzen per ADR-klasse zoals omschreven in de PGS 15 niet overschrijdt dan zijn de rolluikkasten ook een geschikte opslag voor binnen. We leveren deze opslagvoorziening in verschillende kleuren.

BETREEDBARE BRANDWERENDE KLUIS

Bij betreedbare brandwerende kluizen (BBK) is maatwerk de standaard. Wij leveren deze PGS 15 brandwerende opslagkuizen tegen concurrerende prijzen. Betreedbare brandwerende kluizen zijn degelijke en solide opslagkluizen die tot 60 minuten brandwerend zijn.  Hierin kunt u gevaarlijke stoffen opslaan conform PGS 15 en NEN 6069 normen. Deze PGS 15 opslag is geschikt voor binnen en buiten en voorzien van een Efectis certificaat. Neem contact met ons op om een kluis samen te stellen die past bij uw logistieke behoeften en het type gevaarlijke stof waar u opslag voor nodig heeft.

VERZINKTSTALEN STANDAARD OPSLAGKLUIS

Ook onze verzinkstalen standaard opslagkluis (VSK) is een PGS 15 conforme opslagvoorziening. Dit is hét prijsalternatief voor buitenopslag. De verzinkstalen PGS 15 opslag moet op 10 meter uit het pand en 10 meter uit de erf grens geplaatst zijn. Als u op zoek bent naar een goede, voordelige opslag dan is deze opslagkluis voor u.

BRANDWERENDE STELLING CONTAINER

We leveren 60 minuten brandwerende stelling containers (BSC) altijd op maat. Deze containeropslag is leverbaar met meerdere opstelniveau ‘s en kan ook qua hoogte en opstelniveau naar wens worden aangepast. Daarbij zijn deze opslagvoorzieningen PGS 15 en NEN 6069 conform en tevens voorzien van een Efectis certificaat. Doordat we voor deze opslag unit maatwerk leveren sluit de PGS 15 opslag altijd aan op uw logistieke wensen. Dit is een zowel binnen als buiten inzetbare opslagvoorziening.

STANDAARD STELLING CONTAINER

Als u gevaarlijke stoffen in bulkverpakking buiten wil opslaan dan heeft u een standaard stelling container (SSC) nodig die bestaat uit degelijke 2 en 3 mm staalplaten. Een topoplossing voor uw PGS 15 buitenopslag voor een scherpe prijs. Ook voor deze opslag geldt dat het moet worden geplaatst op 10 meter uit het pand en 10 meter uit de erf grens. Uiteraard is de SSC een opslag die voldoet aan de PGS 15 richtlijn.

VERZINKTSTALEN GEÏSOLEERDE OPSLAGKLUIS

De binnenkant van de verzinkstalen geïsoleerde opslagkluis (VGK) is afgewerkt met een 40 mm dikke, thermisch geïsoleerde sandwichpaneel. Deze opslag voorziening voldoet aan de PGS 15 richtlijn. Ook dit type opslag dient geplaatst te worden op 10 meter uit het pand en 10 meter uit de erfgrens en is geschikt voor de buitenopslag van vorstgevoelige ADR stoffen. We kunnen de verzinktstalen geïsoleerde opslagkluis optioneel af fabriek opleveren met een standaard of explosieveilige elektrische verwarming met thermostaat.

VERZINKTSTALEN MODULAIRE OPSLAGKLUIS

Modulaire kluizen zijn geschikt voor koppeling met basismodellen PGS 15 opslagkluizen. De verzinkstalen modulaire kluis (VMK) dient ter uitbreiding en zorgt voor een grotere opslagruimte. Door het modulaire constructiesysteem kunt u de opslagruimte naar wens aanpassen.

WARMTEKAMERS

Wanneer u op zoekt ben naar een veilige manier om gevaarlijke stoffen op te warmen of warm te houden dan komt u bij een warmtekamer uit. In deze verwarmde PGS 15 opslag kunt u grondstoffen en chemicaliën verwarmen tot de gewenste kerntemperatuur. Afhankelijk van uw voorkeur en de opslag richtlijn gebeurt dit verwarmingsproces door middel van stoom, gas of elektriciteit. Vraag een offerte aan voor een warmtekamer op maat en laat uw PSG 15 opslag aanvraag door ons uitwerken.

PGS 15 opslag: de chemie opslagcontainer

Heeft u milieuvriendelijke oplossing nodig voor het in overeenstemming met de wet beveiligen van uw bedrijfsterrein voor de opslag en handling van chemie? Gebruik de verscheidenheid van het assortiment opslagcontainers van de Milieu Concurrent om uw opslag voor gevaarlijke stoffen afzonderlijk in te richten. Op verzoek kunnen wij helpen met de inrichting van een PGS 15 opslag voor chemie. Ontdek de vele mogelijkheden voor moderne en veilige opslag van gevaarlijke stoffen in ons productassortiment.

Grote of kleine PGS ruimte

Voor PGS 15 is de totale hoeveel opgeslagen producten en gevaarlijke stoffen van belang. De publicatiereeks gevaarlijke stoffen maakt onderscheid tussen kleine en grote ruimtes voor opslagen in compartimenten. Onder de 10 ton valt in de categorie kleine opslag. PGS 15 hoofdstuk 3 is gewijd aan de kleine PGS ruimte. Stijgt de opslag boven de 10.000 kilo, dan is ook hoofdstuk 4 van toepassing. Bij het opslaggewicht wordt gekeken naar de totale opslag van gevaarlijke stoffen en andere producten. De eisen voor PGS 15 opslag zijn strenger naarmate de totale hoeveelheid opgeslagen producten boven de 10 ton uitkomt.

PGS 15 opslagcontainers met stelling

Stellingcontainers zijn bedoeld voor de opslag van vaten, IBC’s en kleine emballages op een pallet. Met behulp van een heftruck kunt u de opslagcontainer in- en uitladen. Bij de Milieu Concurrent vindt u opslagcontainers met diverse opslagcapaciteiten, beginnend bij de standaard stellingcontainers met ruimte voor 4 chemie pallets of 6 euro pallets op twee opstelniveaus. Voor een meerprijs zijn de opslagcontainers leverbaar als geheel thermische geïsoleerde uitvoering. Deze standaard stellingcontainers bestaan uit gelaste, gelakte staalplaat met een geïntegreerde stalen opvangbak. De geïntegreerde opvangbakken garanderen opvang voor eventuele lekkages op ieder niveau en in het gehele compartiment. Opslagcontainers zijn eveneens voorzien van voorbereiding voor grondverankering voor stabiele bevestiging op locatie. Daarnaast kunnen we de opslagcontainers voorzien van aansluiting voor Aarding, verlichting, inrichting voor het opslaan van liggende vaten en een hold-open systeem voor de deuren.